Nieuwe arm in ons assortiment – Roksan Nima!

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Wij zijn aan het experimenteren met een zeer veelbelovende nieuwe optie voor de LP12 in ons assortiment: de Roksan Nima.
Deze toonarm is al op de markt sinds 2003 en sinds die tijd op een aantal punten verbeterd. De oorsprong van deze arm is af te leiden door de letters van de modelnaam in een andere volgorde te zetten… Net als de illustere voorganger (u had het al geraden – de Naim Aro), is dit een zogenaamde ‘uni-pivot’. Letterlijk vertaald is dit ‘enkel scharnierpunt’. Het betekent dat deze arm niet werkt met een horizontaal en verticaal lager, maar met een enkele scherpe punt die rust in een ‘cup’, dus de arm kan alle kanten op ‘wiebelen’. Voordelen hiervan zijn dat er geen sprake kan zijn van beschadiging aan de vaak delicate lagers (deze heeft hij immers niet) en het gemonteerde element heeft minder last van slijtage, omdat de stylus beter in staat is schommelingen/hobbels in de plaat te volgen.
 
De huidige incarnatie is relatief makkelijk te monteren (Rega mount) en de prestaties zijn voor de prijs verbluffend te noemen! Duidelijk herkenbaar zijn de prachtige ‘flow’ en het expressieve, stressvrije middengebied dat een uni-pivot zo kenmerkt.
De adviesprijs van de Nima is €699, wat hem in de huidige markt zeer concurrerend maakt en een uitstekende upgrade vanaf een oudere Akito of Ittok toonarm. Kom snel eens langs om deze arm te beluisteren en wellicht word u net zo enthousiast als wij!