Nieuwe subchassis – standaard en Kore

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Naast de 40st Anniversary Limited Edition LP12, presenteerde Linn ook twee nieuwe subchassis: een ‘standaard’ subchassis dat het huidige model op Majik level vervangt (en vanaf volgende week in alle geleverde Sondeks standaard zal zijn geïnstalleerd) en een model onder de Keel: de Kore. Een upgrade naar het nieuwe standaard subchassis kost ongeveer 400 Euro excl. inbouwkosten, de Kore gaat rond de 900 Euro kosten. Er zijn dus nu op Majik, Akurate en Klimax niveau verschillende subchassis.

Nieuwe 2013 standaard subchassis
Het nieuwe standaard (Majik) subchassis heeft een veel bredere basis onder het armboard, die deze hierdoor volledig ondersteunt. Ook worden de bouten van de arm collar door het hout van het armboard en het aluminium van het subschassis geschroefd, waardoor arm en plateaulager een nauwkeurigere vaste afstand hebben en het armboard en subchassis een intiemere verbinding met elkaar aangaan. Verder is de eerdere verstevigingsrib vervangen door een volledige dubbele plaatconstructie voor nog meer stijfheid. Dit nieuwe product zal al een behoorlijke verbetering opleveren ten opzichte van het oude standaard subchassis.
Kore subchassis

Detail onderzijde Kore
De Kore mag worden gezien als een zeer prijsgunstig alternatief voor de Keel en wordt gepresenteerd als een ‘Akurate’ niveau subchassis. Ook bij dit model is het armboard één met de rest van het subchassis. De Kore bestaat uit 3 onderdelen die onderling verlijmd zijn. Een ’tik’ tegen de Kore geeft eenzelfde klank als bij de Keel, dus ondanks dat deze niet bestaat uit één stuk, heeft deze wel veel van de eigenschappen die de Keel ook zo uniek maken. 
Wij zullen binnenkort een show organiseren waarin we de nieuwe subchassis laten horen en de 40th Anniversary LP12. Hou dus deze blog in de gaten!