Verslag tweede LP12 demodag 11 juli: WOW!

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Deze keer een LP12 presentatie voor gevorderden. De opkomst was groter dan verwacht, waardoor we zowel een avond- als een middagsessie konden vullen.
We hadden Alan Williamson van Linn UK uitgenodigd om uitleg te geven over aspecten die er toe doen als je een plaat afspeelt, hoe de technici van Linn daar mee omgaan en hoe het kan dat de LP12 meer muziek uit de groef kan halen. Indrukwekkend hoe een groot aantal ogenschijnlijk kleine – in het denken van velen onbeduidende – verbeteringen blijken te leiden tot hoorbaar meer informatie uit de plaatgroef.
Meer informatie betekent meer muziek dus…. meer plezier!
Deze keer lag de focus op het Keel subchassis en de Radikal motor- en voedingsupgrade. Zoals altijd met LP12 upgrades is het verbazend hoeveel impact – in dit geval – de Keel heeft op de dynamische aspecten van de muziekweergave en de Radikal een – letterlijk – radikaal groter inzicht in de muziek verschaft: beide op verschillende wijze een grote stap vooruit en gezamenlijk toegepast een openbaring.
Vervolgens hebben we een vergelijkende demonstratie gedaan van het nieuwe Linn Kandid referentie MC element. Hiervoor hadden we een tweetal identieke ‘full blown’ (’t mocht wat kosten) LP12’s opgebouwd: een met het Akiva MC element en de andere met de opvolger, het nieuwe Kandid MC element.
De conclusie van de toehoorders was kort: een citaat: ‘als je naar de Akiva luistert dan denk je: wat wil een mens nog meer. Maar als je vervolgens dan de Kandid hoort, wil je geen Akiva meer’.
Na veel napraten en lekker plaatjes draaien met een hapje en een drankje, waren we zoals dat heet ‘moe en voldaan’.
We danken iedereen voor de getoonde belangstelling en de gedane moeite om erbij te zijn!