Verslag LP12 demo dag 1 juni: Dank!

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste Linn LP12 demo dag onder de vlag van Beter Beeld & Geluid. Zoals altijd stress vooraf: Alles in orde? Niks vergeten? Zeker weten? Nog eens checken en dan zijn we er klaar voor.
We gebruikten een relatief eenvoudige Linn set met de instap luidspreker van het merk: de Majik 109. Toch bijzonder hoe muzikaal en compleet deze Benjamin van Linn presteert.
We draaiden eerst wat LP’s op de 1973 LP12. De prestaties verrasten eigenlijk direct, want ik had er behalve het controleren van de arm-instellingen helemaal niks aan gedaan! Alle aspecten die een LP12 beroemd hebben gemaakt, waren aanwezig.

Vervolgens kwam de Majik LP12 aan bod. Dit is de instap in de LP12 met een mooi prijskaartje.

Iedereen was het erover eens: de Majik LP12 is een meer dan mooi startpunt om analoge muziek weergave mee ’te bedrijven’ (niet strafbaar) en laat duidelijk horen dat er t.o.v. de 1973 LP12 veel is verbeterd.

Daarna het zwaartepunt van de presentatie: De Majik LP12 versus een identieke Majik LP12, maar dan met een Lingo voeding uitgerust.

Iedereen was overtuigd: met de Lingo upgrade lanceer je de Majik LP12 naar een echt muzikaal ‘high end tool’ waar menige andere, vaak veel duurdere, platenspelers het nakijken hebben.
Vervolgens hebben we met de ‘gulden snede’ LP12 gedraaid met Akito arm, Benz Micro Ace S en Lingo. Ook deze set-up overtuigde door meer rust, balans en meer inzicht in de muziek.
Als laatste de ‘Full Blown LP12’: na de eerste plaat was het stil in de luisterkamer; zo veel muziek haalde deze speler uit de plaatgroef. Alles klinkt logisch en valt op zijn plaats; indrukwekkend, zelfs op een eenvoudige set.
We eindigden met het bespreken van de ervaringen met een hapje en een drankje.
Wij willen iedereen bedanken voor de gedane moeite om erbij te zijn en de getoonde belangstelling!