Max Delissen schrijft over de Linn LP12

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Max Delissen was bij ons te gast naar aanleiding van het recente Linn LP12 event. Hij zag zich geconfronteerd met het complete gamma van de Linn LP12. Zijn bevindingen heeft hij vastgelegd in een artikel:

Linn Sondek LP12 – Een muzikale vriend voor het leven
Max Delissen schrijft over de Linn LP12De Linn Sondek LP12 is een klassieker die ook vandaag de dag zijn plaats in een analoog topsysteem met een vanzelfsprekende autoriteit weet op te eisen. Op het eerste gezicht is het een buitengewoon simpel ontwerp, maar daar zit hem volgens mij nu net de kracht. Eenvoud, een diepgaand begrip van platenspeler-design en een ‘no-compromise’-houding ten opzichte van de mechanische kwaliteit blijken een onverslaanbare combinatie te zijn. Veel moderne platenspelers zijn gecompliceerde en futuristische constructies die weliswaar ook erg fraai kunnen klinken, maar het schijnbare ‘understatement’ waarmee de LP12 dat doet heeft toch wel iets speciaals. Misschien moet je wat langer meedraaien in de hifi om dat op waarde te kunnen schatten.

De Linn Sondek LP12 koop je maar één keer. Vanaf dat moment verandert de manier waarop je naar analoge muziek luistert. Al met het instapmodel merk je iets speciaals, een bepaalde rust en een unieke muzikaliteit. En met iedere upgrade die je doet groeit je luisterplezier. De vraag of alle upgrades zowel in relatieve (de kosten) als absolute (de geluidskwaliteit) zin de moeite waard zijn is met dit verhaal wel beantwoord denk ik. Alleen kan het verstandig zijn om bij de eerste kennismaking niet meteen naar de duurste versie te luisteren… Om het hele artikel te downloaden gebruik je de onderstaande link:

Linn Sondek LP12: Een muzikale vriend voor het leven