Linn Uphorik & Lingo 3

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Ze zijn binnen, Linn’s nieuwe Uphorik phono voorversterker en Lingo 3 voeding. De Uphorik is een direct afgeleide van de Urika, dé referentie van Linn op dit moment. Het grote voordeel van de Uphorik ten opzichte van de Urika is het ‘stand-alone‘ gebruik en de ruime instelbaarheid.

Zo is het mogelijk om de gain, afsluitimpedantie en zelfs de afsluitcapaciteit in te stellen voor zowel MM als MC elementen. Hiermee is ieder denkbaar element te gebruiken. De in- en uitgangen zijn ongebalanceerd, ook wel single-ended genaamd, en gebalanceerd uitgevoerd. De signaalwegen zijn extreem kort gehouden om het geluid zo min mogelijk aan te tasten. Tevens is deze voorversterker voorzien van een laatste generatie switch mode power supply (SMPS). Voordelen van deze voedingen zijn onder andere de afwezigheid van brom en een lagere ruisvloer.

Op dit moment zijn wij de Uphorik aan het inspelen. Ondanks dat zijn de eerste indrukken nu al bovengemiddeld. Binnenkort zullen wij uitgebreid verslag doen van onze ervaringen in vergelijking met de Linn Linto.
Over de ‘nieuwe’ Lingo 3 kunnen we kort zijn. Intern is hij gelijk aan de Lingo 2, extern heeft hij hetzelfde ‘jasje’ gekregen zoals de huidge Majik en Akurate toestellen.
Voor meer informatie over de Uphorik of Lingo 3 kunt u ons bellen of mailen. Een leaflet van de Uphorik kunt u hier downloaden.