Linn Radikal vs Lingo

admin Linn Sondek LP12 nieuws

Dat een betere voeding de grootste verbetering in weergavekwaliteit teweeg brengt weten zij die in het verleden opwaardeerden van een Basik- of een Valhalla voeding naar een Lingo maar al te goed.

Reactie na update Lingo:
ik heb nu zo’n uur of drie zitten luisteren naar mijn LP12 met Lingo. Ik ben werkelijk ondersteboven van het resultaat. Het is alsof de speakers eindelijk verlost zijn van een bepaalde rem die er altijd op heeft gestaan. De muziek blijft duidelijk, gedetailleerd en open, ook bij afspelen op hoog geluidsniveau, waar het voorheen een “mengelmoesje” werd. De instrumenten staan beter op hun plek. De toename in dynamiek en dan met name de aanslag (bijvoorbeeld van piano en snaredrums) is groot. Al met al zit hier een gelukkig mens, met goed glas wijn…
Na de zeer succesvolle introductie van de nieuwe Radikal voeding en motor in combinatie met de Urika phonostage in een LP12 met SE specificatie biedt Beter Beeld & Geluid u de unieke mogelijkheid om de Radikal te beoordelen ten opzichte van de Lingo.
Hiertoe hebben wij twee identieke LP12’s opgebouwd, de ene met Lingo voeding en de andere met Radikal voeding en motor zodat u precies kunt horen hoe groot(s) de verbetering is.
Wat kunt u verwachten?
Heel veel! Een wederom veel lager ruisniveau, een grotere soundstage met meer hoogte, breedte en diepte en een verbeterde timing, een toch al sterk punt bij elke LP12, en veel meer ‘kracht’ in de weergave van zowel instrumenten als menselijke stemmen; kortom meer realisme en muziek!
Reactie na update Radikal:
… de Radikal en Urika zijn fantastische upgrades. Het draaien van LP’s is een waar genot en zeer verslavend. Het verschil met vroeger is gigantisch: dit is een upgrade die zijn geld vele malen waard is. Mijn vriend Michel was diep onder de indruk van de rust, het naturel en de musicaliteit van deze upgrade. Ik ben dus heel erg tevreden …

Radikal-machined-from-solid