Room Correction

De naam zegt het al… ‘Room correction’ (elektronische akoestiekaanpassing), is een methode om de akoestiekproblemen van de kamer te verminderen of zelfs te elimineren. Ook kamers die al akoestisch behandeld zijn, profiteren hier vaak nog van.

Niet alle systemen maken echter waar wat ze beloven! Daarom hebben wij zeer specifiek gekozen voor de onderstaande producten.

Trinnov

De processoren van Trinnov zijn gemaakt om af te rekenen met vrijwel alle akoestische problemen. Trinnov corrigeert niet alleen de negatieve effecten die de kamer(akoestiek) veroorzaakt, ze corrigeren ook de door filters en op afstand ongelijk geplaatste drivers veroorzaakte fasefouten die optreden in vrijwel iedere luidspreker. Zelfs harde reflecties vanaf de wanden worden op de luisterplek weggenomen. Het resultaat is een soms schokkende verbetering van het geluid.

Om meer te leren over het merk, kunt u de Nederlandstalige Trinnov website bezoeken of de Internationale website.

Linn

Door Linn Space Optimisation is het met iedere Linn DS/DSM mogelijk een model van de kamer op te bouwen – inclusief de constructie van muren, plafond en vloer alsmede de plek van ramen, deuren en openingen. Space Optimisation berekent vervolgens na ingeven van de ideale plaats van de luidsprekers en luisteraar een aantal filters die nare laagproblemen direct oplossen. Uw luidsprekers op een meer praktische plek zetten? Geen probleem! Space Optimisation zorgt dat ze op de praktische positie even goed klinken als op de ideale positie!

Uiteraard dit alles zonder de gekende muzikaliteit van het merk enig geweld aan te doen. Sterker nog, door de toegenomen precisie in het geluid, worden vooral timing en articulatie met stappen verbetert.

Anthem

De surround receivers en processoren van Anthem hebben een geweldig room-eq systeem ingebouwd: Anthem Room Correction (ARC). Met een gecalibreerde microfoon worden uiterst nauwkeurig metingen gedaan en de afwijkingen worden uitstekend gecorrigeerd.

Het is belangrijk de metingen en grafieken (hoewel de procedure zelf volautomatisch is) goed te interpreteren en zonodig te corrigeren. Hier komt onze kennis van meetsystemen en akoestiek zeer goed van pas.