Head-fi


Head-fi

Wat is het?

Onder Head-fi wordt alles verstaan wat je gebruikt om muziek te luisteren over een hoofdtelefoon. Dus DAP’s (Digital Audio Players), versterkers, DAC’s, kabels en natuurlijk de hoofdtelefoons zelfs! Er is een groeiende groep mensen die ‘personal hifi’ gaan waarderen, omdat het de mogelijkheid biedt om voor relatief weinig geld een extreem goede weergave te bereiken, die met luidsprekers in een kamer met al zijn akoestiekproblemen zeer moeilijk of onmogelijk is te realiseren.

Hoofdtelefoons

De laatste jaren zijn hoofdtelefoons enorm veel beter geworden door high-tech productie en innovatie. Vooral door de komst van zogeheten ‘planar’ technologie (magnetostatische principe), is de geluidskwaliteit van hoofdtelefoons met sprongen omhooggegaan en wordt steeds de lat voor hoofdtelefoons op basis van dit principe, maar juist ook van de ‘normale’ dynamische hoofdtelefoons steeds verlegd.

De juiste aansturing

Het is vaak zeer verrassend om te horen wat een goede aansturing van een hoofdtelefoon doet met de intensiteit en controle van de muziekweergave. Een breed scala aan hoofdtelefoonversterkers en hoofdtelefoons geeft alle mogelijkheden om precies dat geluid te verkrijgen dat je zoekt.

Portable high-end

Zo goed mogelijk portable geluid voor onderweg wordt voor velen steeds belangrijker, maar ook makkelijker bereikbaar. De muziekspelers worden steeds beter en compacter en er zijn steeds meer hoofdtelefoons die opties bieden als draadloze audio (via Bluetooth) en bijzondere aansluitingen als Apple Lighting, voor directe aansluiting op iDevices.

Wat bieden wij?

Niet alleen bieden wij een uitgelezen assortiment met alleen de allerbeste merken en producten, wij hebben ook een enorme passie voor het luisteren via hoofdtelefoon. Kom gerust langs met je eigen hoofdtelefoon om eens wat zaken te vergelijken. Je bent van harte welkom! Zie hieronder een overzicht van de merken die wij voeren.

Veel leesplezier/voorpret!

Hoofdtelefoons

 

Audeze

Audeze is in head-fi kringen inmiddels legendarisch te noemen met hun bekroonde LCD-2 en LCD-3 hoofdtelefoons en de high-efficiency modellen LCD-X en LCD-XC. Audeze is ook in staat gebleken om de planar driver technologie voor een breder publiek toegankelijk te maken met de komst van de EL-8, SINE en iSine (i-10 en i-20) hoofdtelefoons.

Lees meer over Audeze

AudioQuest

Skylar Gray – de ontwerper van de AudioQuest Nighthawk en Nightowl hoofdtelefoons – bracht met zijn modellen een uniek nieuw geluid dat gelijk vele fans maakte. Zeer prettig om uren naar te luisteren door zijn wat vriendelijkere karakter. Deze hoofdtelefoons moet je gehoord hebben (liefst voor wat langere tijd) om te waarderen wat ze doen. Uniek!

Lees meer over AudioQuest

 

B&W

Bowers & Wilkins is niet alleen nog maar beroemd om hun luidsprekers, maar zijn inmiddels ook in head-fi een naam om rekening mee te houden. Met een stijlvol uiterlijk en het specifieke B&W geluid zijn het begerenswaardige hoofdtelefoons voor de kenner met stijl.

Lees meer over B&W

 

Final

Final bestaat al sinds 1979. Toen fabriceerde het bedrijf draaitafelementen. In 2009 begonnen ze met de productie van hoofdtelefoons. Bij Final zijn ze er van overtuigd dat ontwikkeling en productie dicht bij elkaar moeten zitten om elkaar snel feedback te kunnen leveren gedurende het gehele proces.

Kwaliteit en luxe komen bij Final samen in hun producten. Met de D-lijn komt Final met een interessante serie planars op de markt en de Sonorous modellen hebben een uitmuntende prijs/kwaliteitsverhouding.

Lees meer over Final

 
 

Hifiman

De magnetostatische hoofdtelefoons van Hifiman behoren tot de beste op de markt. Met hun ongeëvenaarde natuurlijke en open middengebied, het zachte hoog en de diepe en strakke basweergave zetten deze maatstaven. Hun neutrale tonale balans maakt ze absolute muzikale alleseters.

Wij nodigen je uit voor een onvergetelijke head-fi ervaring met een snel verslavingseffect…

Lees meer over Hifiman

Master & Dynamic

De best klinkende en meest stijlvolle gesloten hoofdtelefoons voor veeleisende creatieve geesten. Voor de eeuwigheid gebouwd met duurzame materialen zoals echt leer en roestvrij staal en met de tijdloze stijl die daar bij past.

 

Master & Dynamic gaat voor een natuurlijk, ‘live’ geluid met een groot geluidsbeeld – zeker voor een gesloten hoofdtelefoon. Zoals de naam zegt, is het geluid uitgesproken dynamisch en levendig en getuned op een zo breed mogelijk scala aan muziekstijlen.

Meer info over Master & Dynamic

 

Meze

Met de 99 Classics heeft het in Roemenië gevestigde bedrijf een headphone ontworpen en geproduceerd die geen gelijke kent als het op uiterlijk aankomt. Een instant klassieker die in geen enkel tijdsbeeld zou misstaan. Vergelijkende tests in gerenommeerde bladen hebben ook uitgewezen dat ze bij Meze niet zijn vergeten waar het uiteindelijk om gaat: de muziekweergave… De Meze 99 Classics komt dan ook regelmatig als favoriet naar voren.

Lees meer over Meze

Sennheiser

Sennheiser schiep met hun HD 600 en HD 650 modellen legendes… Dit deden zij vele jaren later weer met de HD 800 en HD 800 S, die gerust mogen worden gerekend tot de beste hoofdtelefoons ter wereld. Met de HDV 820 hoofdtelefoonversterker en HD 660 S continueren zij hun succes en doen daar zelfs nog een paar schepjes bovenop.

Lees meer over Sennheiser

 
 

Sonoma

De Sonoma Model One is een elektrostatisch hoofdtelefoonsysteem van de ultraklasse… Met behulp van digitale signaalbewerking heeft deze hoofdtelefoon een perfecte klankbalans en door zijn vederlichte membraan een extreem gedetailleerde en zijige klank. Absoluut uniek en een van de allerbeste hoofdtelefoons.

Lees meer over Sonoma

DAC’s / Versterkers

 

AudioQuest

De DragonFly Red en Black DAC’s zijn misschien wel de meest ‘value for money’ hoofdtelefoon-versterkers op de markt. Zoek je een manier om luisteren naar muziek via je computer sterk te verbeteren voor niet al teveel geld: AudioQuest heeft de oplossing!

De AudioQuest Beetle DAC is nog universeler met zijn Bluetooth en optische ingangen.

Lees meer over Audioquest

 

Burson

De filosofie van Burson is simpel: hoe minder componenten het audiosignaal kunnen beinvloeden hoe completer je muzikale ervaring. Als de apparatuur transparant genoeg is, worden timing, dynamiek en tonaliteit een natuurlijke expressie van de muziek. Volgens Burson kan dit nooit met IC Chip opamps of regulators, maar alleen met discrete schakelingen.

Lees meer over Burson

 

Lindemann

De musicbook modellen van Lindemann zijn uitmuntend in hun rol als DAC/streamer/CD-speler/voorversterker, maar excelleren ook als hoofdtelefoonversterker, die in pure klasse A werken met een instelbare gain. De DAC heeft interne upsampling naar DSD, wat een enorme sprong geeft in muzikaliteit. Er zijn ook extra digitale (USB, coax, optisch) en analoge ingangen voorhanden. Kortom: een extreem complete oplossing, die ook zeker niet misstaat in de ‘grote’ set.

Lees meer over Lindemann

 

Luxman

De vermaarde muzikaliteit van de versterkers van Luxman vind je ook terug in de hoofdtelefoonversterkers/DAC’s van het merk. De P-750u kan zelfs meedingen met ‘beste versterker ter wereld’. Kom luisteren naar deze en andere modellen bij ons in de winkel!

Bekijk de modellen

Meridian

De Prime en Direct DAC desktop DAC’s/hoofdtelefoonversterkers en Explorer 2 mobiele DAC blinken uit in een rustige en rijke weergave van al je muziek – Meridian Style! Dat ze beide MQA kunnen decoderen is een grote plus: een hoofdtelefoon is namelijk perfect geschikt om de vermindering van tijds-versmering te laten horen.

Lees meer over Meridian

 
 

Questyle

Questyle heeft een unieke versterkertechniek toegepast: ‘Current Mode Amplification’. Dit concept heeft twee grote voordelen: niet alleen een enorme verlaging van de ruisvloer, waardoor er veel meer ruimte is voor micro-informatie in de muziek, daarnaast is de versterker honderden malen sneller, waardoor terugkoppeling toe te passen is zonder dat dit de timing van de muziek versmeert. De DAC/versterkers van Questyle klinken dan ook zeer schoon en ‘snel’.

Lees meer over Questyle

 

Sennheiser

Sennheiser heeft met de HDV 820 een meer dan uitstekende hoofdtelefoonversterker op de markt gezet die uiteraard ultiem goed combineert met hun eigen 800 modellen. Maar zeker niet uitlsuitend met deze! Door zijn hoge vermogen en analytische, maar toch zijige en volle geluid, is deze hoofdtelefoonversterker ook met andere merken hoofdtelefoons een genot om naar te luisteren. Uniek is de compleetheid aan uitgangen: ongebalanceerd 6,35 mm Jack en XLR, gebalanceerd 4-pin XLR en twee 4,4 mm Pentaconn aansluitingen geven maximale flexibiliteit. De DAC sectie heeft een ESS Sabre DAC van uitmuntende kwaliteit.

Lees meer over Sennheiser